Bavorské knedlíky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 318 kcal
 - Sacharidy 42 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 277 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 193.1 mg
 - Draslík 116.7 mg
 - Vláknina 1136.8 mg
 - Vitamín A 1136.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.5 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Žemle rozdrobíme a zalijeme horkým mlékem. Necháme je namočené asi 10 minut.
 - 
                                2
Oloupanou cibuli nadrobno nakrájíme a necháme zesklovatět na rozehřátém másle. Přidáme omytou, nasekanou petrželku.
 - 
                                3
Cibuli s petrželkou prohněteme s namočenými žemlemi a s vejci. Osolíme, opepříme a mokrýma rukama vytvarujeme z hmoty 12 knedlíků. Pokud je hmota příliš měkká, přidáme do ní lžíci polohrubé mouky.
 - 
                                4
Knedlíky vložíme do vařící osolené vody, teplotu snížíme a vaříme zvolna asi 20 minut.
 - 
                                5
Uvařené knedlíky vyjmeme a po okapání ihned podáváme.