Alsaský slaný koláč

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 43 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Tvaroh jemný
  • 170 g Mouka polohrubá
  • 100 g Vepřový bok uzený
  • 10 g Solamyl
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 3 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 495 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 448 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 167.9 mg
  • Draslík 402.1 mg
  • Vláknina 4950.8 mg
  • Vitamín A 4950.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme 80 g tvarohu se solí, vejcem a pupálkovým olejem. 160 g mouky smícháme s práškem do pečiva a přidáme ji k tvarohové směsi.

  • 2

    Vypracujeme hladké těsto, pokud se příliš lepí, přidáme mouku.

  • 3

    Formu o průměru 26-28 cm vymažeme máslem. Těsto vyválíme do kruhu a vložíme ho do formy, okraje vytáhneme trochu vzhůru.

  • 4

    Bůček a cibuli nakrájíme na drobno. Zbylý tvaroh smícháme se smetanou, zbylou moukou, škrobem, solí a pepřem.

  • 5

    Tvarohovou směs rozložíme na těsto, posypeme bůčkem a cibulí, dáme do trouby a pečeme asi 25 minut v předehřáté troubě na 200 °C.

  • 6

    Hotový koláč vyklopíme z formy a ihned podáváme.

Komentáře k receptu