Alsaský slaný koláč
Suroviny
- 200 g Tvaroh jemný
 - 170 g Mouka polohrubá
 - 100 g Vepřový bok uzený
 - 10 g Solamyl
 - 20 g Máslo čerstvé
 - 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 3 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
 - 2 ks Cibule
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 4 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 495 kcal
 - Sacharidy 42 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 448 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 39 g
 - Cholesterol 167.9 mg
 - Draslík 402.1 mg
 - Vláknina 4950.8 mg
 - Vitamín A 4950.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.7 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Smícháme 80 g tvarohu se solí, vejcem a pupálkovým olejem. 160 g mouky smícháme s práškem do pečiva a přidáme ji k tvarohové směsi.
 - 
                                2
Vypracujeme hladké těsto, pokud se příliš lepí, přidáme mouku.
 - 
                                3
Formu o průměru 26-28 cm vymažeme máslem. Těsto vyválíme do kruhu a vložíme ho do formy, okraje vytáhneme trochu vzhůru.
 - 
                                4
Bůček a cibuli nakrájíme na drobno. Zbylý tvaroh smícháme se smetanou, zbylou moukou, škrobem, solí a pepřem.
 - 
                                5
Tvarohovou směs rozložíme na těsto, posypeme bůčkem a cibulí, dáme do trouby a pečeme asi 25 minut v předehřáté troubě na 200 °C.
 - 
                                6
Hotový koláč vyklopíme z formy a ihned podáváme.