Bavorský pudink z podmáslí s broskvemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 283 kcal
 - Sacharidy 47 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 11 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 41 g
 - Cholesterol 27.5 mg
 - Draslík 131.2 mg
 - Vláknina 3729 mg
 - Vitamín A 3729 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V teflonovém rendlíku rozmícháme 350 ml podmáslí s cukrem. Zasypeme práškovou želatinou a necháme 5 minut stát. Zahříváme na středním ohni, dokud se želatina zcela nerozpustí. Odstavíme z ohně a přidáme citrónovou šťávu, nastrouhanou kůru a zbytek podmáslí. Zakryjeme a dáme na 45 minut do lednice, občas promícháme.
 - 
                                2
Smetanu ušleháme na tuhou šlehačku. Mixérem vyšleháme podmáslí s citrónem do pěny, asi 30 sekund. Spojíme se šlehačkou, až vznikne hladký krém. Směs nalijeme do 1,5 l velké formy ve tvaru bábovky, zakryjeme a necháme 2 hodiny v lednici.
 - 
                                3
Na broskvovou omáčku dáme do hrnce šťávu z broskvového kompotu, přimícháme škrob a na mírném ohni zahříváme, až směs zhoustne a začne se vařit, asi 1 minutu. Potom zlehka přidáme broskve. Omáčku zakryjeme a dáme do lednice.
 - 
                                4
Před servírováním vyklopíme pudink na vychlazenou mísu. Kolem něho a na vršek urovnáme broskve. Přelijeme omáčkou a ozdobíme proužky kandované citrónové kůry.