Německý tvarohový dort
Suroviny
- 120 g Máslo čerstvé
 - 60 g Cukr krupice
 - 1200 g Sýr krémový
 - 350 g Cukr krupice
 - 185 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 25 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 ks Citrony
 - 5 ks Vejce slepičí
 - 2 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 ks Citrony
 - 4 polévková lžíce Mléko plnotučné
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 673 kcal
 - Sacharidy 53 g
 - Tuky 47 g
 - Sodík 359 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 40 g
 - Cholesterol 317 mg
 - Draslík 203.4 mg
 - Vláknina 2669.2 mg
 - Vitamín A 2669.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.8 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 25.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Elektrickým šlehačem utřeme mouku, máslo, cukr, žloutek a nastrouhanou citrónovou kůru. Z těsta utvoříme kouli a dáme jí na hodinu do lednice.
 - 
                                2
Jednu třetinu těsta upěchujeme na dno rozevírací formy o průměru 25 cm a pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 8 minut. Potom necháme ve formě vychladnout.
 - 
                                3
Náplň si připravíme ze sýru, cukru, vajec, mléka, mouky, žloutků a nastrouhané citrónové kůry. Vše třeme do hladkého krému.
 - 
                                4
Zbytek těsta upěchujeme kolem stěn formy až do výšky 1 cm pod okraj. Dovnitř vlijeme náplň. Pečeme 12 minut na 230°C, potom teplotu zmírníme na 150°C a pečeme ještě 45 minut. Vypneme troubu a dort necháme ještě 30 minut dojít. Hotový necháme ve formě zcela vychladnout. Vychladlý dort zakryjeme a dáme na 4 hodiny do lednice.
 - 
                                5
Ztuhlý dort vyjmeme z formy a dáme na plochý podnos.