Německý tvarohový dort

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 120 g Máslo čerstvé
  • 60 g Cukr krupice
  • 1200 g Sýr krémový
  • 350 g Cukr krupice
  • 185 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 25 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Citrony
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Citrony
  • 4 polévková lžíce Mléko plnotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 673 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 359 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 317 mg
  • Draslík 203.4 mg
  • Vláknina 2669.2 mg
  • Vitamín A 2669.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.8 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Elektrickým šlehačem utřeme mouku, máslo, cukr, žloutek a nastrouhanou citrónovou kůru. Z těsta utvoříme kouli a dáme jí na hodinu do lednice.

  • 2

    Jednu třetinu těsta upěchujeme na dno rozevírací formy o průměru 25 cm a pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 8 minut. Potom necháme ve formě vychladnout.

  • 3

    Náplň si připravíme ze sýru, cukru, vajec, mléka, mouky, žloutků a nastrouhané citrónové kůry. Vše třeme do hladkého krému.

  • 4

    Zbytek těsta upěchujeme kolem stěn formy až do výšky 1 cm pod okraj. Dovnitř vlijeme náplň. Pečeme 12 minut na 230°C, potom teplotu zmírníme na 150°C a pečeme ještě 45 minut. Vypneme troubu a dort necháme ještě 30 minut dojít. Hotový necháme ve formě zcela vychladnout. Vychladlý dort zakryjeme a dáme na 4 hodiny do lednice.

  • 5

    Ztuhlý dort vyjmeme z formy a dáme na plochý podnos.

Komentáře k receptu