Frankfurtská bylinková omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 338 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 140 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 277.5 mg
 - Draslík 401.3 mg
 - Vláknina 1342.5 mg
 - Vitamín A 1342.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.7 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Dvě vejce vaříme cca 8 minut, vychladíme ve studené vodě, oloupeme a nadrobno nakrájíme. Mezitím zbylá vejce rozklepneme, oddělíme žloutky a bílky. Žloutky v míse smícháme s hořčicí, přidáme ocet a poté postupně metličkou přišleháme olej. Mícháme, dokud nevznikne hladká majonéza. Přidáme nakrájená vejce a smetanu.
 - 
                                2
Všechny bylinky opláchneme, osušíme a lístky nasekáme najemno. Vmícháme do omáčky, dochutíme solí a pepřem.