Hesenský bramborový koláč s čerstvými bylinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 8.89 g Sádlo vepřové škvařené
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Pažitka
  • 1 hrst Petržel kudrnka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 kg Brambory
  • 2 polévková lžíce Mléko plnotučné
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 1 polévková lžíce Libeček
  • 1 polévková lžíce Kerblík
  • 1 polévková lžíce Brutnák
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 244 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 150 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 184.3 mg
  • Draslík 1241.4 mg
  • Vláknina 14308.2 mg
  • Vitamín A 14308.2 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme brambory a nahrubo nastrouháme. Necháme je okapat na cedníku, vyloženém navlhčeným lněným ubrouskem. Poté vyklopíme do mísy. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, všechny bylinky opláchneme, otřepeme a lístky najemno posekáme. Do brambor vmícháme cibuli, bylinky, mléko, vejce, ochutíme solí a pepřem.

  • 2

    V pánvi rozpálíme trochu sádla, z bramborové hmoty tvoříme placičky a opékáme. Hotové osušíme na papírové utěrce a uchováme teplé v troubě, zahřáté na 75C.

Komentáře k receptu