Pohanková omeleta s fazolovými lusky
Suroviny
- 250 g Mouka pohanková
 - 150 g Slanina vepřová
 - 500 g Fazolové lusky zelené
 - 700 g Povidla jablková
 - 350 ml Mléko plnotučné
 - 2 ks Vejce křepelčí
 - 2 ks Saturejka
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 4 polévková lžíce Brusinky
 - 6 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 998 kcal
 - Sacharidy 152 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 392 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 96 g
 - Cholesterol 80.7 mg
 - Draslík 612.7 mg
 - Vláknina 29639.8 mg
 - Vitamín A 29639.8 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27.8 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 554.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mouku vsypeme do mísy, mléko zahřejeme, ale nevaříme. Zamícháme ho do mouky, ochutíme solí, pepřem, necháme cca půl hodiny bobtnat.
 - 
                                2
Mezitím očistíme fazolky, rozpůlíme a cca 8-12 minut blanšírujeme společně se saturejkou v osolené vodě. Scedíme, zprudka zchladíme, necháme okapat.
 - 
                                3
Do těsta vmícháme vejce, můžeme přidat trochu vody nebo mléka. V pánvi rozpálíme část sádla, osmahneme na něm vždy 2 plátky slaniny. Ty překryjeme trochou těsta a na středním ohni opékáme cca 4 minuty. Poté obrátíme a pečeme další 4 minuty. Hotové omelety uchováme v troubě rozehřáté na 75 °C. Na zbytku tuku prohřejeme fazolky, ochutíme solí a pepřem.
 - 
                                4
Omelety rozdělíme na talíře, obložíme fazolkami, doplníme jablečnými povidly a brusinkami a podáváme.