Pohanková omeleta s fazolovými lusky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Mouka pohanková
  • 150 g Slanina vepřová
  • 500 g Fazolové lusky zelené
  • 700 g Povidla jablková
  • 350 ml Mléko plnotučné
  • 2 ks Vejce křepelčí
  • 2 ks Saturejka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Brusinky
  • 6 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 998 kcal
  • Sacharidy 152 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 392 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 96 g
  • Cholesterol 80.7 mg
  • Draslík 612.7 mg
  • Vláknina 29639.8 mg
  • Vitamín A 29639.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.8 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 554.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku vsypeme do mísy, mléko zahřejeme, ale nevaříme. Zamícháme ho do mouky, ochutíme solí, pepřem, necháme cca půl hodiny bobtnat.

  • 2

    Mezitím očistíme fazolky, rozpůlíme a cca 8-12 minut blanšírujeme společně se saturejkou v osolené vodě. Scedíme, zprudka zchladíme, necháme okapat.

  • 3

    Do těsta vmícháme vejce, můžeme přidat trochu vody nebo mléka. V pánvi rozpálíme část sádla, osmahneme na něm vždy 2 plátky slaniny. Ty překryjeme trochou těsta a na středním ohni opékáme cca 4 minuty. Poté obrátíme a pečeme další 4 minuty. Hotové omelety uchováme v troubě rozehřáté na 75 °C. Na zbytku tuku prohřejeme fazolky, ochutíme solí a pepřem.

  • 4

    Omelety rozdělíme na talíře, obložíme fazolkami, doplníme jablečnými povidly a brusinkami a podáváme.

Komentáře k receptu