Tyrolská polévka s knedlíkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 507 kcal
 - Sacharidy 43 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 823 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 212.1 mg
 - Draslík 249.3 mg
 - Vláknina 6196.3 mg
 - Vitamín A 6196.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rohlíky pokrájíme na kostičky, přidáme nasekanou petržel.
 - 
                                2
Maso pokrájíme na kostičky, necháme osmahnout na 15 ml rozpáleného oleje. Poté vyjmeme z pánve a dáme k rohlíkům.
 - 
                                3
Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Na pánev přilijeme zbytek oleje a osmahneme na něm cibuli. Tu přidáme k rohlíkům, vmícháme vejce, dobře promícháme, zalijeme polovinou mléka, necháme chvíli odležet.
 - 
                                4
Dle konzistence těsta přisypeme další nakrájené rohlíky či přilijeme trochu mléka, těsto musí držet pohromadě, nesmí se rozpadat či být příliš řídké. Z těsta tvarujeme knedlíky o průměru 6 cm, ty uvaříme 18 minut ve vroucí vodě. Vývar uvedeme k varu a poté odstavíme.
 - 
                                5
Knedlíky servírujeme rozkrojené na polovinu a přelité horkým vývarem.