Tyrolská polévka s knedlíkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 78 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 250 g Rohlíky bílé
  • 4 g Petržel - nať
  • 150 g Vepřové koleno uzené
  • 300 ml Mléko polotučné
  • 30 ml Olej olivový
  • 1000 ml Hovězí vývar základní
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 507 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 823 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 212.1 mg
  • Draslík 249.3 mg
  • Vláknina 6196.3 mg
  • Vitamín A 6196.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rohlíky pokrájíme na kostičky, přidáme nasekanou petržel.

  • 2

    Maso pokrájíme na kostičky, necháme osmahnout na 15 ml rozpáleného oleje. Poté vyjmeme z pánve a dáme k rohlíkům.

  • 3

    Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Na pánev přilijeme zbytek oleje a osmahneme na něm cibuli. Tu přidáme k rohlíkům, vmícháme vejce, dobře promícháme, zalijeme polovinou mléka, necháme chvíli odležet.

  • 4

    Dle konzistence těsta přisypeme další nakrájené rohlíky či přilijeme trochu mléka, těsto musí držet pohromadě, nesmí se rozpadat či být příliš řídké. Z těsta tvarujeme knedlíky o průměru 6 cm, ty uvaříme 18 minut ve vroucí vodě. Vývar uvedeme k varu a poté odstavíme.

  • 5

    Knedlíky servírujeme rozkrojené na polovinu a přelité horkým vývarem.

Komentáře k receptu