Dušený chřest se smetanovou máčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 506 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 48 g
 - Sodík 176 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 24 mg
 - Draslík 33.6 mg
 - Vláknina 419.9 mg
 - Vitamín A 419.9 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.6 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 22.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Chřest uvaříme ve vroucí slané vodě se špetkou cukru a necháme okapat.
 - 
                                2
Mezitím si připravíme smetanovou omáčku: v hlubší pánvi do rozehřátého másla dáme utřený česnek a zalijeme ho kysanou smetanou a šlehačkou a ochutíme solí a pepřem. Při občasném zamíchání směs dusíme až do zahuštění.
 - 
                                3
Vařený chřest podáváme přelitý smetanovou omáčkou. Pokrm podáváme teplý.