Bramborový salát se slaninou a kapary

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 80 g Anglická slanina
  • 500 g Brambory rané
  • 80 g Cibule
  • 1.77 g Máslo čerstvé
  • 8 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 40 g Olej slunečnicový
  • 25 g Kapary
  • 20 g Petržel kudrnka
  • 30 ml Ocet vinný
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 230 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 658 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 91.2 mg
  • Draslík 98.1 mg
  • Vláknina 3105 mg
  • Vitamín A 3105 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.4 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nové brambory důkladně omyjeme a ve slupce uvaříme doměkka. Vejce uvaříme natvrdo. Brambory zchladíme a i se slupkou nakrájíme na plátky, vejce zchladíme studenou vodou, oloupeme a nakrájíme také na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, slaninu na nudličky. Petrželku posekáme na jemno.

  • 2

    V pánvi roztavíme máslo, přisypeme slaninu s cibulí a krátce orestujeme. Vsypeme do salátové mísy, přidáme vejce, brambory, petrželku, kapary, osolíme a opepříme. Olej smícháme s vinným octem a přimícháme do salátu.

  • 3

    Salát podáváme vychlazený.

Komentáře k receptu