Bramborový salát s červeným vínem
Suroviny
- 750 g Brambory vařené
 - 100 g Zelí kysané
 - 1 kávová lžička Hořčice
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Paprikové lusky čerstvé
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Cukr krupice
 - 0.5 šálek Voda pitná
 - 4 polévková lžíce Víno červené
 - 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
 - 4 polévková lžíce Olej stolní
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 242 kcal
 - Sacharidy 41 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 649 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 41 g
 - Cholesterol 3.6 mg
 - Draslík 708.6 mg
 - Vláknina 8583.3 mg
 - Vitamín A 8583.3 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 39.5 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vařené brambory oloupeme a nakrájíme na kostky.
 - 
                                2
Přidáme na kostky nakrájenou papriku, na kousky pokrájené zelí a vše zalijeme marinádou z vody, octa, vína, cukru, soli, oleje a hořčice. Marinádu dobře protřepeme.