Brambory s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 500 g Rajčata
  • 10 g Petržel - nať
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 l Hovězí vývar základní
  • 5.5 kg Brambory
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 938 kcal
  • Sacharidy 180 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 669 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 180 g
  • Cholesterol 15 mg
  • Draslík 6112.9 mg
  • Vláknina 72849.8 mg
  • Vitamín A 72849.8 mg
  • Vitamín B6 3.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 179.6 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 59.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme, nakrájíme a krátce ji podusíme na másle. Přidáme oloupaná rajčata nakrájená na větší kousky, vývar a okořeníme.

  • 2

    Brambory povaříme ve slupce asi 10 minut, oloupeme a nakrájíme na tlustší plátky. Přidáme je do rajčat a společně dusíme doměkka.

  • 3

    Před podáváním pokrm posypeme sekanou petrželovou natí.

Komentáře k receptu