Bavorské vdolky ála Šroubek

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 250 g Máslo čerstvé
  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Droždí
  • 200 g Tuk
  • 80 ml Mléko polotučné
  • 5 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 782 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 58 g
  • Sodík 186 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 355 mg
  • Draslík 105.2 mg
  • Vláknina 4124.6 mg
  • Vitamín A 4124.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 36.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do trochy vlažného mléka rozdrobíme droždí špetku cukru, hrstku mouky a necháme vzejít.

  • 2

    Utřeme máslo, vejce, žloutky, citrónovou kůru, cukr, mouku, sůl a zbytek mléka. Zpracujeme nepříliš tuhé těsto a necháme asi hodinu vykynout.

  • 3

    Rozválíme na 2 cm silný plát, vykrajíme kolečka o průměru 10 cm a necháme na válu nakynout. Před smažením vytlačíme do každého vdolku důlek, na náplň.

  • 4

    Smažíme v rozpáleném tuku nejdřív důlkem dolů.

Komentáře k receptu