Sušené zeleninové krekry se semínky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 70 g Celer bulvový
  • 200 g Lněné semínko
  • 50 g Dýňová semínka
  • 1 kávová lžička Kmín římský
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 0.5 kávová lžička Sůl mořská
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Chilli paprička
  • 0.5 ks Paprika zelená
  • 3 ks Rajčata sušená sterilovaná
  • 1 ks Cibule červená
  • 1 hrst Bazalka
  • 1 hrst Petržel hladkolistá
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 560 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 572 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 2743.2 mg
  • Vláknina 39191.3 mg
  • Vitamín A 39191.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 159.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Den předem si namočíme do vody 150g lněných semínek a 50g semínek dýňových.

  • 2

    Druhý den namočená semínka propláchneme v sítu pod studenou vodou, necháme je okapat a dáme je do mixéru. Očistíme a omyjeme si zeleninu a bylinky: zelenou papriku a chilli papričku bez semínek, zralá rajčata, cibuli, celer, stroužky česneku, petrželovou nať a bazalkové lístky. Vše pokrájíme na malé kousky a přidáme je do mixéru k semínkám.

  • 3

    Ještě doložíme na proužky pokrájená sušená rajčata, vodu, sůl, pepř a římský kmín. Směs rozmixujeme téměř na kaši, kterou dáme do mísy. K ní přidáme 50g nenamočených lněných semínek a slunečnicová loupaná semínka. Směs dobře promícháme, případně dochutíme solí a rozetřeme ji na pečící plech o síle do 0.5cm, vyložený pečícím papírem. Těsto nožem nebo rádýlkem nakrájíme na potřebné kousky a plech vložíme do sušičky.

  • 4

    Krekry sušíme přibližně 8-9 hodin při 40°C. Po usušení je rozkrájíme.

Komentáře k receptu