Německý cibulový koláč
Suroviny
- 125 g Anglická slanina
 - 150 g Sýr Eidam cihla 40%
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 250 g Zakysaná smetana
 - 30 g Droždí
 - 125 ml Mléko polotučné
 - 0.5 kávová lžička Cukr krupice
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 kg Cibule
 - 2 polévková lžíce Olej stolní
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1056 kcal
 - Sacharidy 102 g
 - Tuky 55 g
 - Sodík 709 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 283.6 mg
 - Draslík 771.5 mg
 - Vláknina 15289.8 mg
 - Vitamín A 15289.8 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.1 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zpracujeme těsto z mouky, soli, vejce, másla, přidáme droždí v mléce s cukrem.
 - 
                                2
Necháme těsto kynout.
 - 
                                3
Nakrájíme cibule a přidáme k osmahnuté slanině a za stálého míchání podusíme.
 - 
                                4
Ve smetaně rozšleháme vejce, osolíme a opepříme.
 - 
                                5
Vyválíme těsto na pečícím papíru a necháme dokynout.
 - 
                                6
Cibuli dáme na koláč, přelijeme smetanou s vejci a sypeme sýrem.