Bramborová polévka s rajčatovým protlakem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 276 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 1955 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 24.4 mg
 - Draslík 824.5 mg
 - Vláknina 4380.4 mg
 - Vitamín A 4380.4 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.5 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Slaninu nakrájíme na kostičky a rozpustíme ji na tuku.
 - 
                                2
Na slanině osmažíme jemně nakrájenou cibuli a na hrubém struhadle nastrouhané syrové brambory. Potom vše zalijeme vývarem z kostí, přidáme rajčatový protlak, sůl, koření a vaříme do změknutí brambor.
 - 
                                3
Nakonec polévku zahustíme smetanou s rozkvedlanou moukou.