Kysané zelí s jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Brambory
  • 3 ks Jablka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Kmín celý
  • 0.75 kg Zelí kysané
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 170 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 79 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 2.9 mg
  • Draslík 648.5 mg
  • Vláknina 14685.5 mg
  • Vitamín A 14685.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 81.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a zpěníme na sádle.

  • 2

    Přidáme zelí i se šťávou, oloupaná jablka zbavená jádřinců a nakrájená na plátky, osolíme, okmínujeme a dusíme doměkka. Nakonec přidáme nastrouhanou syrovou bramboru, rozmícháme a necháme povařit. Do zelí můžeme přidat špetku cukru, jsou-li jablka málo sladká.

Komentáře k receptu