Květák v čepci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 420 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 909 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 72.1 mg
 - Draslík 834.4 mg
 - Vláknina 10000 mg
 - Vitamín A 10000 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 120.8 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Uvaříme kaši z mléka, nastrouhaného parmezánu a soli.
 - 
                                2
Do osolené vody dáme vařit omytou hlávku květáku, ale ne do změknutí, nesmí se růžičky rozpadat.
 - 
                                3
Máslem vymastíme ohnivzdornou porcelánovou mísu, poskládáme růžičky květáku a přelijeme připravenou kaší.
 - 
                                4
Posypeme nastrouhaným sýrem a zvolna pečeme dorůžova. Před dopečením můžeme pokrm zalít kyselou smetanou.