Zapražené brambory

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Brambory vařené ve slupce
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 5 g Petržel - nať
  • 40 g Sádlo škvařené
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 1 šálek Hovězí vývar základní
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 252 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 643 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 11.4 mg
  • Draslík 678.6 mg
  • Vláknina 10824.5 mg
  • Vitamín A 10824.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ze sádla a mouky připravíme hnědou jíšku a krátce v ní osmahneme jemně nakrájenou cibuli a petrželku. Zalijeme vývarem, přimícháme smetanu, osolíme, opepříme, okmínujeme a přidáme bobkový list a špetku tymiánu. Omáčku dobře provaříme.

  • 2

    Ve slupce uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Vložíme je do omáčky a chvíli povaříme.

  • 3

    Podáváme s kyselou okurkou a uzeninou nebo jako přílohu k vařenému hovězímu masu.

Komentáře k receptu