Tvarohové halušky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Mouka pšeničná hrubá
  • 150 g Slanina vepřová
  • 250 g Tvaroh tvrdý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 667 kcal
  • Sacharidy 79 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 547 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 148.2 mg
  • Draslík 116.9 mg
  • Vláknina 4800 mg
  • Vitamín A 4800 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z mouky a vajec připravíme těsto, vyválíme je a nakrájíme na halušky (flíčky). Uvaříme je v osolené vodě, ocedíme a necháme okapat.

  • 2

    Na kostičky nakrájenou slaninu osmahneme dozlatova, vyjmeme ji a do tuku vložíme halušky - dobře je promícháme.

  • 3

    Na mísu upravíme střídavě vrstvu halušek a vrstvu nastrouhaného tvarohu. Povrch posypeme vyškvařenou slaninou.

  • 4

    Podáváme s dušeným zelím.

Komentáře k receptu