Ječné škubánky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Mouka ječná
  • 150 g Slanina vepřová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 483 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 516 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 25.5 mg
  • Draslík 78 mg
  • Vláknina 15200 mg
  • Vitamín A 15200 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1400.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrole na mírném ohni opražíme mouku dosucha. Naběračkou postupně přidáváme vroucí osolenou vodu, po každé dávce mouku znovu opražíme a rozmačkáme vidličkou. Postup opakujeme, dokud se nevytvoří malé škubánky.

  • 2

    Slaninu nakrájíme na kostičky, vyškvaříme, vypečeným sádlem polijeme škubánky a zamícháme. Vše dusíme pod pokličkou ještě 15 minut.

  • 3

    Podáváme se salátem.

Komentáře k receptu