Mleté maso na sekanou - základní předpis

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Tuk
  • 200 g Vepřové maso mleté
  • 300 g Hovězí maso mleté
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Žemle tuková
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Majoránka
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 419 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 312 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 155.7 mg
  • Draslík 472.4 mg
  • Vláknina 1035.9 mg
  • Vitamín A 1035.9 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na tuku osmahneme jemně nakrájenou cibuli a petržel dozlatova.

  • 2

    Na 1/2kg masa namočíme 1 žemli. Vymačkáme ji a umeleme spolu s masem, cibulí a petrželkou. Vše osolíme, opepříme a okořeníme majoránkou a česnekem. Přidáme vejce a dobře promícháme.

  • 3

    Pokud je hmota příliš tuhá, přilijeme trochu vody a znovu propracujeme.

Komentáře k receptu