Savojský sýrový koláč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 400 g Listové těsto
  • 400 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 300 g Šunka uzená
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Sýr Niva (Rokfór)
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1144 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 88 g
  • Sodík 42 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 147.3 mg
  • Draslík 16.2 mg
  • Vláknina 3105.8 mg
  • Vitamín A 3105.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 42.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Listové těsto rozválíme na obdélník, vložíme na plech a okraje mírně vyzvedneme. Upečeme ve vyhřáté troubě.

  • 2

    Na upečený korpus rozložíme šunku, přelijeme připravenou omáčkou a posypeme nastrouhaným sýrem.

  • 3

    Pokrm zapečeme v troubě dozlatova.

  • 4

    Příprava omáčky: Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji smetanou a prošleháme. Povaříme asi 15 minut, vsypeme nasekanou petrželku, okořeníme špetkou muškátu a nakonec vmícháme nastrouhaný sýr.

Komentáře k receptu