Fondue z rajčat

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 750 g Rajčata
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Petržel - nať
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 140 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 108 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 15 mg
  • Draslík 495.9 mg
  • Vláknina 5536.8 mg
  • Vitamín A 5536.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.4 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata krátce spaříme a oloupeme.

  • 2

    V kastrole z varného skla rozehřejeme máslo, přidáme jemně nakrájenou cibuli, nasekaný česnek, rajčata a sůl. Vše dusíme, až směs zhoustne. Podáváme v témže kastrole, povrch pokrmu posypeme nasekanou petrželkou.

  • 3

    Na malé talířky dáme na kostky nakrájený chléb. Porce chleba namáčíme do fondue.

Komentáře k receptu