Vaječné noky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 1 šálek Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 514 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 255 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 215.6 mg
  • Draslík 60.7 mg
  • Vláknina 4776.3 mg
  • Vitamín A 4776.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku a 1 vejce rozkvedláme v mléce, osolíme, přilijeme rozpuštěné máslo a vypracujeme těsto. Lžící vykrajujeme noky a pomalu je vaříme v dostatečném množství osolené vody.

  • 2

    Uvařené noky scedíme, na pánvi zpěníme máslo, vsypeme noky, osolíme a okořeníme muškátem. Opečeme mírně dokřupava.

  • 3

    Rozkvedláme 2 vejce s kyselou smetanou, přelijeme noky, promícháme a opečeme dozlatova.

  • 4

    Pokrm posypeme jemně nasekanou petrželkou. Podáváme se zeleným salátem.

Komentáře k receptu