Houbový jáhelník

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Jáhly - loupané proso
  • 300 g Houby čerstvé
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Strouhanka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín drcený
  • 1 l Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 3 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 685 kcal
  • Sacharidy 95 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 147 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 84 g
  • Cholesterol 156.4 mg
  • Draslík 673 mg
  • Vláknina 23514.2 mg
  • Vitamín A 23514.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Osolené mléko uvedeme do varu, pomalu přisypeme jáhly a vaříme, až vznikne hustá kaše. Necháme ji vychladnout.

  • 2

    Na 2 lžících sádla zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme plátky hub, osolíme, opepříme a okmínujeme. Podusíme doměkka.

  • 3

    Do vychladlé kaše zamícháme houby, vejce a nasekanou petrželku. Podle potřeby osolíme a směs rozložíme do sádlem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku. V horké troubě zapečeme dozlatova.

  • 4

    Podáváme se zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu