Krupicové krokety

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Pšeničná krupice
  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 l Mléko polotučné
  • 0.58 hrnek Tuk
  • 1 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 777 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 66 g
  • Sodík 202 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 199 mg
  • Draslík 41.2 mg
  • Vláknina 1551.6 mg
  • Vitamín A 1551.6 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Osolené mléko přivedeme k varu, přidáme krupici a povaříme na hustou kaši. Necháme částečně vychladnout. Pak přimícháme žloutky a nastrouhaný sýr.

  • 2

    Z kaše tvoříme krokety, obalíme je v rozšlehaných bílcích, ve strouhance a smažíme.

  • 3

    Krokety podáváme ke špenátu, k leču nebo ke kapustě.

Komentáře k receptu