Sýrový špíz

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 400 g Sýr balkánský
  • 400 g Sýr Moravský bochník 45%
  • 250 g Chléb konzumní
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.25 l Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 0.17 dl Olej stolní
  • 1 šálek Mléko polotučné
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 719 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 972 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 176.2 mg
  • Draslík 80.7 mg
  • Vláknina 75.6 mg
  • Vitamín A 75.6 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sýry nakrájíme na kostičky, krajíce chleba zbavíme kůrky a pokrájíme na kousky ve tvaru trojúhelníku. Připravené suroviny střídavě napichujeme na špejle.

  • 2

    Z vajec, mléka, mouky, piva a soli připravíme hustší těstíčko. Špízy v něm obalíme a usmažíme v horkém oleji. Ihned podáváme.

  • 3

    Vhodnou přílohou je ostrý zeleninový salát.

Komentáře k receptu