Lilky po sicilsku

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Olej stolní
  • 4 ks Lilek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 510 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 5 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 28 mg
  • Draslík 575 mg
  • Vláknina 17000 mg
  • Vitamín A 17000 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.5 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lilky napříč rozkrojíme a každou polovinu rozřízneme na 3 rovnoběžné pláty, které nedokrojíme, takže zůstanou zespodu spojeny. Tyto tři díly ještě dále nařízneme několika řezy, opět nedokrojíme a tak vznikne střapec s více žebry.

  • 2

    Připravené lilky smažíme bez pomoučení ve větším množství oleje, až získají čokoládovou barvu.

  • 3

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu