Špagety sypané česnekem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Slanina vepřová
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 400 g Špagety, Makarony
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 4 stroužek Česnek
  • 0.375 l Vývar zeleninový
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 793 kcal
  • Sacharidy 86 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 854 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 84 g
  • Cholesterol 84 mg
  • Draslík 441.5 mg
  • Vláknina 8484 mg
  • Vitamín A 8484 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupaný česnek nakrájíme na tenké plátky. Slaninu krájíme na proužky, osmahneme na oleji, přidáme česnek a opékáme 5 minut. Slaninu i česnek vyjmeme z pánve, necháme na teplém místě.

  • 2

    Do výpeku přisypeme mouku, zalijeme vývarem, smetanou, rozšleháme a povaříme asi 8 minut. Omáčku podle chuti osolíme, opepříme a okořeníme muškátem.

  • 3

    Špagety uvaříme podle návodu na obalu, promícháme s omáčkou a upravíme na mísu. Pokrm posypeme česnekem, slaninou, nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu