Krůtí nudličky na kapustě
Suroviny
- 500 g Krůtí prsa
 - 150 g Rýže loupaná
 - 100 g Marmeláda meruňková
 - 50 g Anglická slanina
 - 500 g Kapusta hlávková
 - 300 ml Voda pitná
 - 500 ml Vývar slepičí
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 4 ks Cibule
 - 1 ks Paprika červená
 - 1 ks Paprika zelená
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Kari koření
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 604 kcal
 - Sacharidy 72 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 796 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 56 g
 - Cholesterol 89.8 mg
 - Draslík 1191.4 mg
 - Vláknina 12559.8 mg
 - Vitamín A 12559.8 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 195.4 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 84.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté, na nudličky nakrájené maso opečeme na rozehřátém oleji. Přidáme očištěné, na kostičky nakrájené papriky a nasekanou cibuli. Vše opékáme asi 5 minut, osolíme, opepříme a okořeníme kari kořením. Přilijeme 250 ml vývaru a dusíme 30 minut.
 - 
                                2
Propláchnutou rýži vaříme ve 300 ml osolené vody asi 20 minut.
 - 
                                3
Omytou kapustu rozebereme na listy. Zbylý vývar, marmeládu a citronovou šťávu uvedeme do varu, vložíme kapustu a dusíme asi 30 minut.
 - 
                                4
Slaninu nakrájíme na nudličky, opečeme a spolu s masem vmícháme do uvařené rýže. Kapustu necháme okapat, zachycenou vodu vmícháme do rizota a kapustu rozdělíme na talíře. Na kapustu upravíme rizoto a podáváme.