Kaše z dýně
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 214 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 13 g
- Sodík 257 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1162 mg
- Vláknina 6947 mg
- Vitamín A 6947 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.5 mg
- Vitamín E 3.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Dýni oloupeme a nakrájíme na malé kousky, vložíme do hrnce, podlijeme vodou a dáme vařit. Přidáme špetku soli, půl lžičky mletého kmínu a jednu lžíci sušené kořenové zeleniny. Vaříme pod pokličkou asi 15 minut. 
- 
                                2Uvařenou, změklou dýni rozmixujeme na kaši. Nemáme-li mixér, můžeme ji rozšťouchat podobně jako brambory. Je-li kaše příliš hustá, naředíme ji převařenou vodou. 
- 
                                3Hotovou kaši servírujeme teplou a přímo na talíři ji můžeme dochutit sekanými oříšky. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                         
                            