Maso na houbách a brandy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Anglická slanina
  • 250 g Houby čerstvé
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 200 ml Víno červené
  • 40 ml Olej stolní
  • 10 ml Citronová šťáva
  • 100 ml Bujón hovězí
  • 100 ml Brandy peach
  • 4 ks Kuřecí stehna
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Mouka rýžová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 923 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 67 g
  • Sodík 6541 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 245.6 mg
  • Draslík 934.8 mg
  • Vláknina 3809.8 mg
  • Vitamín A 3809.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 56.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do masa vetřeme sůl, pepř a citronovou šťávu. V pekáči ho pokropíme smíchaným vínem se smetanou. Kostky slaniny vyškvaříme na oleji a přidáme na maso.

  • 2

    To dusíme 45 minut při 180 stupních C. Po slití masové šťávy pečeme stehna dalších 15 minut na vyšší teplotu.

  • 3

    Očištěné nakrájené houby podusíme v kastrolu s bujonem doměkka. Pak slijeme šťávu, povaříme ji s masovou šťávou, rýžovou moukou rozmíchanou ve smetaně. Přidáme houby, sůl, pepř, ještě jednou povaříme a vmícháme brandy.

  • 4

    Maso podáváme s omáčkou.

Komentáře k receptu