Hovězí s marinádou na brandy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 1465 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hovězí svíčková
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 100 ml Víno červené
  • 60 ml Olej stolní
  • 100 ml Brandy peach
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 1 kávová lžička Protlak rajčatový
  • 1 ks Cibule
  • 0.5 ks Citrony
  • 1 ks Drůbeží krokety
  • 1 ks Šalvěj čerstvá
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 659 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 87 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 141.4 mg
  • Draslík 635.2 mg
  • Vláknina 2955 mg
  • Vitamín A 2955 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli a česnek nakrájíme na drobno a přidáme je k citronové kůře z poloviny citronu, citronové šťáva z poloviny citronu, hořčici, protlaku, oleji a koření. Podle chuti přidáme ještě sůl a pepř.

  • 2

    V marinádě obalíme čtyři kousky svíčkové a uložíme je na dvacet čtyři hodin do lednice přikryté alobalem. Maso poté osušíme a marinádu s vínem přivedeme k varu.

  • 3

    Mezitím na másle pečeme maso z obou stran tři minuty. Přilijeme brandy a zapálíme ho, poté co zhasne, přendáme maso do mísy a přikryjeme ji alobalem.

  • 4

    Pepř a šalvěj přidáme do výpeku a během krátkého smažení přilijeme marinádu a rozšlehanou šlehačku. Osolíme, opepříme. Směs povaříme tři minuty do zhoustnutí za neustálého míchání. Pak přidáme maso a můžeme podávat k krokety.

Komentáře k receptu