Bigoli po sicilsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 481 kcal
 - Sacharidy 58 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 530 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 123.9 mg
 - Draslík 161.6 mg
 - Vláknina 6490 mg
 - Vitamín A 6490 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.6 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme těsto. Na vál prosejeme mouku, uprostřed uděláme důlek, vyklepneme do něho vajíčka, přidáme špetku soli, postupně přiléváme mléko, vypracujeme hladké těsto. Zabalíme ho do průhledné fólie a necháme 30 minut odpočinout. Pak z něho vhodným nástrojem krájíme bigoli a pokládáme na lehce pomoučený vál.
 - 
                                2
Sardinky vykucháme, oškrábeme z nich šupiny, odtrhneme jim hlavičku, vykostíme je, propláchneme a pokrájíme na malé kousky. Oloupeme česnek, omyjeme ho, osušíme a lehce podrtíme. Opereme petrželku, omyjeme ji, osušíme a jemně nasekáme.
 - 
                                3
V pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm česnek. Přidáme na kousky pokrájené sardinky a asi 4-5 minut je při střední teplotě smažíme. Trochu je osolíme, posypeme čerstvě mletým pepřem a nasekanou petrželkou.
 - 
                                4
Mezitím uvedeme ve velkém hrnci do varu dostatečné množství vody, osolíme a dáme do ní vařit bigoli. Jakmile budou al dente, scedíme je a promícháme se sardinkovou omáčkou. Hotový pokrm podáváme horký.
 - 
                                6