Fettuccine po námořnicku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 861 kcal
 - Sacharidy 74 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 1336 mg
 - Bílkoviny 78 g
 - Uhlovodany 74 g
 - Cholesterol 194.4 mg
 - Draslík 1692.4 mg
 - Vláknina 8462.5 mg
 - Vitamín A 8462.5 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 35.8 mg
 - Vitamín E 4.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mušličky dáme na 2 hodiny do osolené studené vody, aby se pročistily. Omyjeme ocásky ráčků, vyloupeme je z krunýře. Oloupeme cibule a pokrájíme. Opereme a jemně pokrájíme pažitku.
 - 
                                2
Scedíme mušličky, dáme je do pánve s 1 lžící oleje a při vysoké teplotě je necháme pod pokličkou otevřít. Vyloupeme je do mísy, skořápky i neotevřené mušličky vyhodíme. Tekutinu, která po nich zůstala v pánvi, přecedíme.
 - 
                                3
V pánvi smažíme na zbývajícím oleji 3 minuty cibuli, osolíme a opepříme, přidáme rajčata a dusíme vše asi 5 minut. Potom přidáme ráčky, plátky mořského jazyka a tresky a dusíme vše další 3 minuty. Ve chvíli, kdy sporák vypneme, vmícháme do pánve pažitku a vyloupané mušle. Vše jemně promícháme.
 - 
                                4
Ve velkém hrnci uvedeme do varu dostatečné množství osolené vody a dáme do ní vařit těstoviny. Jakmile budou al dente, scedíme je, dáme do polévkové mísy, promícháme s připravenou omáčkou a hotový pokrm ihned podáváme.