Závitky z ďasa s parmskou šunkou a šafránovým rizotem
Suroviny
- 500 g Mořský ďas
 - 150 g Šalvěj čerstvá
 - 30 g Šunka parmská
 - 100 g Sýr Parmezán
 - 100 g Máslo čerstvé
 - 150 g Rýže Basmati
 - 60 g Tymián čerstvý
 - 5 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 50 ml Olej olivový
 - 80 ml Víno bílé
 - 25 ml Ocet vinný
 - 250 ml Vývar drůbeží
 - 1 ks Cibule
 - 1 špetka Šafrán
 - 1 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 773 kcal
 - Sacharidy 42 g
 - Tuky 48 g
 - Sodík 1134 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 42 g
 - Cholesterol 78.3 mg
 - Draslík 1091.2 mg
 - Vláknina 36741 mg
 - Vitamín A 36741 mg
 - Vitamín B6 1.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 39.7 mg
 - Vitamín E 2.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 41.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na olivovém oleji dosklovata osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, rýži a tymián. Podlijeme bílým vínem, necháme vyvařit. Podlijeme drůbežím vývarem a necháme vařit, přidáme šafrán a vaříme, až je rýže měkká. Přimícháme parmezán a máslo, vaříme do krémové konzistence a osolíme.
 - 
                                2
Na filety položíme lístek šalvěje, lehce opepříme a každý zavineme do půlky plátku parmské šunky. Na pánvi zahřejeme trochu olivového oleje a závitky z ďasa opékáme asi 8-10 minut.
 - 
                                3
Na talíře rozdělíme horké rizoto, závitky z ďasa a ochutíme několika kapkami olivového oleje a octa.