Těstoviny s mořskou rybou a mořskými plody

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 220 g Krevety tygří
  • 450 g Chňapal červený
  • 450 g Těstoviny Penne
  • 150 ml Ocet vinný
  • 150 ml Víno bílé
  • 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 12 ks Hřebenatka
  • 1 ks Citrony
  • 12 ks Krevety tygří - loupané
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Šafrán
  • 1 l Vývar rybí
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.8 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 898 kcal
  • Sacharidy 90 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 1178 mg
  • Bílkoviny 73 g
  • Uhlovodany 89 g
  • Cholesterol 130.4 mg
  • Draslík 1106.9 mg
  • Vláknina 2642.7 mg
  • Vitamín A 2642.7 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve velkém silnostěnném rendlíku na másle asi pět minut za občasného míchání smažíme nakrájené filety z chňapala, vyloupané a očištěné krevety a hřebenatky. Maso osolíme, opepříme, přidáme šťávu a ustrouhanou kůru z citronu. Když je maso hotové, přendáme je na mísu a udržujeme v teple.

  • 2

    Šafrán namočíme v pár lžících rybího vývaru.

  • 3

    Do rendlíku, v němž jsme smažili maso, vlijeme rybí vývar, šafrán a vyvaříme na dvě třetiny. Poté vlijeme ocet, opět vaříme. Zhruba po pěti minutách přidáme víno. Až omáčka zhoustne, vmícháme šlehačku, posekanou petrželovou nať a osolíme a opepříme a asi dvě minuty povaříme.

  • 4

    V mezičase ve větším hrnci uvaříme v osolené vodě těstoviny na zkus, scedíme a necháme v míse na teple. Těstoviny poklademe masem, polijeme omáčkou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu