Rigatoni s ragú z bažanta s bílým vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Těstoviny Rigatoni
  • 70 g Vepřové maso mleté
  • 150 g Celer řapíkatý
  • 10 g Šalvěj čerstvá
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 50 g Mrkev kořen
  • 100 g Vývar z hovězích kostí
  • 200 ml Víno bílé
  • 60 ml Olej olivový extra panenský
  • 15 ml Protlak rajčatový
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 kg Bažant obecný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1083 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 74 g
  • Sodík 721 mg
  • Bílkoviny 70 g
  • Uhlovodany 58 g
  • Cholesterol 191.4 mg
  • Draslík 1069.8 mg
  • Vláknina 12492.5 mg
  • Vitamín A 12492.5 mg
  • Vitamín B6 1.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuchyňsky upraveného bažanta rozdělíme na více částí. Na oleji se , smáčknutým celým česnekem a nasekanou šalvějí osmahneme na mírném plameni nadrobno pokrájený řapíkatý celer, mrkev a cibuli. Přidáme vepřové maso a chvíli poté i bažanta. Podlijeme vínem a zprudka vaříme asi 10 minut, osolíme a opepříme.

  • 2

    Potom vložíme dužinu z oloupaných rajčat a rajčatový protlak rozředěný troškou vývaru. Vyjmeme bažanta, necháme okapat a vychladnout.Bažanta vykostíme, maso nakrájíme a dáme zpět do omáčky, podlijeme masovým vývarem, dochutíme a na velice mírném ohni zredukujeme. Rigatoni vaříme ve slané vodě, scedíme a dáme ihned do hrnce s ragú, opatrně promícháme a podáváme.

Komentáře k receptu