Špaldové tagliatelle s lanýžem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 10 g Zázvor celý
  • 300 g Těstoviny Tagliatelle
  • 30 g Oříšky piniové
  • 250 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 ks Lanýž
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 430 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 566 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 58 g
  • Cholesterol 25 mg
  • Draslík 93.2 mg
  • Vláknina 5667.5 mg
  • Vitamín A 5667.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 63 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájíme cibuli a chvíli ji povaříme s olivovým olejem a 1 lžící vody. Přidáme 1/2 lžičky nastrouhaného zázvoru a tenké plátky lanýže.

  • 2

    Přilijeme smetanu, promícháme a zvolna zredukujeme. Osolíme a opepříme.

  • 3

    Tagliatelle uvaříme a povaříme s omáčkou. Těstoviny podáváme horké, ozdobené piniovými semeny.

Komentáře k receptu