Kachní prsa se zeleninou
Suroviny
- 600 g Kachní prsa
 - 60 ml Olej rostlinný
 - 40 ml Olej sezamový
 - 10 ml Omáčka rybí
 - 1 kávová lžička Cukr třtinový
 - 1 ks Chilli paprička
 - 3 ks Rajčata
 - 1 ks Cibule
 - 0.5 ks Ananas
 - 0.5 ks Okurka salátová
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Kari pasta
 - 2 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 541 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 309 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 115.5 mg
 - Draslík 858.4 mg
 - Vláknina 3110.5 mg
 - Vitamín A 3110.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 37.5 mg
 - Vitamín E 2.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na kachních prsou necháme oschnout přes noc kůži. Smícháme 40 ml rostlinného oleje, sezamový olej, rybí omáčku, chilli papričku, kari pastu a prsa ve směsi obalíme. Necháme je marinovat v ledničce asi tři hodiny.
 - 
                                2
Na zbytku rostlinného oleje smažíme deset minut kachní prsa. Ananas, okurku a cibuli nakrájíme na plátky a rajčata na kostičky. Zeleninu upravíme s nakrájeným masem na talíř. Smícháme ještě citronovou šťávu, dva prolisované stroužky česneku, třtinový cukr a arašídový olej.
 - 
                                3
Omáčku podáváme k zelenině a masu.