Hřiby á la bordelaise

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 10 g Petržel - nať
  • 1000 g Hříbky čerstvé
  • 100 ml Voda pitná
  • 3.36 ml Olej stolní
  • 4 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 144 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 167 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 16.3 mg
  • Draslík 770.9 mg
  • Vláknina 2271.5 mg
  • Vitamín A 2271.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Houby očistíme, omyjeme a pokrájíme na menší kousky.

  • 2

    Osolíme, opepříme, podlijeme 100 ml vody a necháme 15 minut dusit přikryté pokličkou.

  • 3

    Občas promícháme.

  • 4

    Dušené houby necháme dobře okapat.

  • 5

    Česnek oloupeme a společně s petrželí rozmixujeme na jemno.

  • 6

    Máslo s olejem necháme rozehřát, 10 minut na něm smažíme houby.

  • 7

    Poté posypeme petrželí s česnekem, smažíme ještě 5 minut.

  • 8

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu