Italský rýžový dort

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Rýže neloupaná (Natural)
  • 200 g Sýr Parmezán
  • 150 g Créme fraiche
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Rajčata
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 2 plátek Krůtí prsa
  • 1 l Vývar zeleninový
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1129 kcal
  • Sacharidy 122 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 2130 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 122 g
  • Cholesterol 288.9 mg
  • Draslík 1245.2 mg
  • Vláknina 23729.2 mg
  • Vitamín A 23729.2 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 61.1 mg
  • Vitamín E 4.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Papriky zbavené semen a bílých žeber nakrájíme na kostičky. Jemně nasekáme cibuli.

  • 2

    V hrnci zahřejeme 1 polévkovou lžíci oleje a osmahneme na něm papriku s cibulí. Přidáme rýži a za stálého míchání necháme zesklovatět.

  • 3

    Zalijeme horkým vývarem, při mírné teplotě dusíme asi 25 minut. Rýže musí vsáknout veškerou tekutinu. Poté necháme částečně vychladnout.

  • 4

    Omyté a osušené krůtí plátky nakrájíme na kostičky. V pánvi zahřejeme zbylý olej a kostičky masa na něm opečeme. Podle chuti osolíme, opepříme, dochutíme paprikou.

  • 5

    Nastrouháme parmezán a na tenké plátky nakrájíme rajčata. Promícháme vejce, créme fraiche a polovinu parmezánu a vmícháme do rýže.

  • 6

    Dortovou formu vymažeme máslem, naplníme ji připravenou rýžovou směsí, uhladíme, obložíme plátky rajčat, zasypeme zbylým sýrem a pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 20 minut.

  • 7

    Pokrm podáváme ozdobený nasekanou bazalkou.

Komentáře k receptu