Lahodná polévka s bramborovou kaší

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Brambory
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kmín celý
  • 1 kávová lžička Tymián čerstvý
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 1 kávová lžička Kerblík
  • 3 ks Cibulka jarní
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 234 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 419 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 39.5 mg
  • Draslík 562.5 mg
  • Vláknina 6918.8 mg
  • Vitamín A 6918.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané a omyté brambory nakrájíme na kostičky a dáme je vařit se solí a kmínem. Vaříme 15-20 minut. Měkké brambory slijeme, 1/2 litru vývaru z brambor zachytíme. Brambory rozmačkáme, přidáme smetanu a vyšleháme kaši.

  • 2

    Jarní cibulku, petrželku kudrnku, kerblík a tymián omyjeme. Cibulku pokrájíme na tenká kolečka, petrželku, kerblík s tymiánem nadrobno.

  • 3

    V druhém hrnci si na rozpuštěném másle zpěníme dorůžova jarní cibulku, zalijeme 1/2 litru vody a 1/2 litru vývaru. Přivedeme k varu, opatrně vmícháme bramborovou kaši, zmírníme teplotu a když se kaše rozptýlí, přimícháme tymián a 3 lžíce bílého vína.

  • 4

    Vaříme přibližně 5 minut, polévku dochutíme solí, bílým pepřem, každou porci posypeme petrželkou a podáváme.

Komentáře k receptu