Těstoviny s uzeninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Párky lahůdkové - loupané
  • 75 g Sýr Parmezán
  • 350 g Těstoviny konzumní
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 30 ml Olej olivový
  • 1 hrst Bazalka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Šafrán
  • 6 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 645 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 503 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 12.8 mg
  • Draslík 242.7 mg
  • Vláknina 2420.7 mg
  • Vitamín A 2420.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve velké pánvi zahřejeme olej. Vložíme česnek, uzeniny nakrájené na malé kousky a polovinu množství lístků bazalky. Uzeniny smažíme dozlatova, často mícháme. Vyndáme a odstraníme česnek. Přimícháme nakrájená rajčata, prázdnou konzervu naplníme vodou a přilijeme do pánve. Přimícháme šafrán, cukr, lžičku soli, dle chuti opepříme. Uvedeme do varu, snížíme teplotu a povaříme 25 minut. Občas zamícháme.

  • 2

    Mezitím připravíme těstoviny dle návodu na obalu.

  • 3

    Omáčku ochutnáme, popřípadě dokořeníme. Přilijeme ji k uvařeným těstovinám a promícháme. Poté ještě přimícháme třetinu nastrouhaného parmezánu a zbývající bazalku. Opět promícháme a ihned podáváme posypané zbývajícím parmezánem.

Komentáře k receptu