Farfallový salát s citronem
Suroviny
- 250 g Těstoviny Farfalle
- 250 g Brokolice
- 130 g Hrášek
- 150 g Cuketa
- 10 g Citronová kůra
- 60 g Celer řapíkatý
- 15 g Kerblík
- 80 ml Olej olivový
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Smetana zakysaná 14%
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 477 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 22 g
- Sodík 158 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 58 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 599.4 mg
- Vláknina 13015 mg
- Vitamín A 13015 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 81.8 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme a promícháme se lžící olivového oleje. Odložíme je a necháme vychladnout.
-
2
Brokolici rozdělenou na růžičky, lusky hrášku a nakrájenou cuketu promícháme v míse a zalijeme vroucí vodou. Po 2 minutách vodu slijeme, zeleninu ponoříme do ledové vody, scedíme a osušíme.
-
3
Zakysanou smetanu, citronovou šťávu a kůru a zbytek oleje důkladně protřepeme ve sklenici, osolíme a opepříme.
-
4
Vychladlé těstoviny, celer řapíkový nakrájený na kousky a osušenou zeleninu smícháme v míse a posypeme kerblíkem. Přilijeme zálivku a promícháme. Salát ozdobíme snítkami kerblíku.