Tvarohová žemlovka s mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 50 g Hrozinky
  • 20 g Mandle
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 300 g Žemle tuková
  • 30 g Cukr krupice
  • 20 g Cukr moučkový
  • 500 g Tvaroh měkký
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 0.5 l Mléko plnotučné
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 633 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 23 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 228.7 mg
  • Draslík 132.5 mg
  • Vláknina 1775.4 mg
  • Vitamín A 1775.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 641 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo rozehřejeme, necháme vychladnout a v míse smícháme s mlékem, žloutky a cukrem. Vložíme na plátky nakrájené housky nebo rohlíky a necháme navlhnout. Tvaroh rozmícháme s máslem a cukrem, přidáme vejce, citronovou kůru, mandle a rozinky.

  • 2

    Pekáč vymažeme máslem, rozložíme vrstvu housek, vrstvu tvarohové nádivky, navrch naskládáme opět namočené housky a pokapeme máslem. Zvolna pečeme cca 45 min. Poté žemlovku přemístíme na mísu, posypeme cukrem a podáváme.

Komentáře k receptu