Špagety s masovými koulemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 115 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Mouka pšeničná celozrnná
  • 150 g Strouhanka
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 450 g Hovězí maso mleté
  • 450 g Špagety
  • 1 kávová lžička Cukr třtinový
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 2 dl Hovězí vývar základní
  • 1.5 dl Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Estragon
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 909 kcal
  • Sacharidy 120 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 918 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 81.8 mg
  • Draslík 752.8 mg
  • Vláknina 6305.3 mg
  • Vitamín A 6305.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.5 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Strouhanku nasypeme do misky, přidáme mléko a dáme 30 minut stranou, aby se vsáklo.

  • 2

    Rozpustíme v pánvi polovinu másla, přidáme mouku a smažíme 2 minuty. Přiléváme postupně hovězí vývar a pět minut povaříme. Vmícháme pokrájená rajčata, cukr, rajčatový protlak a estragon. Osolíme čtvrt lžičkou soli a povaříme 25 minut.

  • 3

    Ve větší míse smícháme maso, pokrájenou cibuli, papriku a mlékem nasáklou strouhanku a osolíme čtvrt lžičkou soli. Z hmoty utvoříme 14 koulí. Rozehřejeme olej v pánvi a zbývající máslo a osmahneme koule do hněda. Poté přeložíme do zapékací mísy, přelijeme rajčatovou směsí z pánve, přikryjeme a zapékáme v předehřáté troubě 25 minut.

  • 4

    Špagety uvaříme ve vodě s lžičkou solio na skus. Poté přecedíme a necháme okapat.

  • 5

    Hovězí koule vyndáme z trouby, necháme chvilku zchladnout a podáváme se špagetami.

Komentáře k receptu