Masové koule s mátovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Strouhanka
  • 500 g Vepřové maso mleté
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Nové koření mleté
  • 4 ks Ořechy vlašské
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 stroužek Česnek
  • 2.5 dl Vývar drůbeží
  • 0.13 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Máta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1115 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 95 g
  • Sodík 551 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 151.3 mg
  • Draslík 886.5 mg
  • Vláknina 14854.2 mg
  • Vitamín A 14854.2 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.4 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme strouhanku, mleté vepřové maso, polovinu dávky soli a pepře, nové koření, polovinu nasekané máty, utřený česnek a vše promícháme s vejcem. Uděláme ze směsi 20 kuliček.

  • 2

    Rozehřejeme ve woku slunečnicový olej a osmahneme na něm kuličky. Poté je vyndáme a necháme okapat. Z woku vylijeme všechen olej, ponecháme jen 1 lžíci. Přidáme do pánve pokrájenou papriku na proužky a smažíme 2 minuty. Přilijeme kuřecí vývar a přivedeme k varu. Osolíme, opepříme, kuličky vrátíme do woku a zamícháme, aby se obalily omáčkou. Vaříme 10 minut a občas je obrátíme.

  • 3

    Do woku přidáme zbývající nasekanou mátu, drobně nasekané vlašské ořechy a povaříme 3 minuty.

  • 4

    Kuličky podáváme teplé.

Komentáře k receptu