Zelí dušené na smetaně s jíškou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 386 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 1018 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 19.4 mg
 - Draslík 385.8 mg
 - Vláknina 10837.5 mg
 - Vitamín A 10837.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 74.7 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hlávku zelí rozpůlíme, odřízneme košťál a zbytek nakrouháme nebo nakrájíme na nudličky. Zelí vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme sůl, kmín a pozvolna vaříme.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme sádlo, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, krátce orestujeme, přisypeme mouku a usmažíme světlou jíšku. Opatrně ji přimícháme k zelí, promícháme a dovaříme. Ke konci vaření přidáme k zelí zakysanou smetanu, prohřejeme a odstavíme.
 - 
                                3
Podáváme jako přílohu k masu.